The Topmost

“The eyes believe themselves, the ears believe other people.”

ମଖାନା, ଗୁଡ ଏବଂ ଦେଶୀ ଘିଅର ମିଶ୍ରଣ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର

ଲୁହା, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଏବଂ ଅନେକ ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର ଫକ୍ସ ବାଦାମ ବା ମଖାନା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଏହାର ଲାଭ ମଧ୍ୟ ଦ୍ୱିଗୁଣିତ ହୋଇପାରେ । ହଁ, ଏହି ଆର୍ଟିକିଲରେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହାର ଏପରି ବ୍ୟବହାର ବିଷୟରେ କହିବୁ ଯାହା ଏହାକୁ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରି ଆପଣଙ୍କୁ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଲାଭ ଦେବ । ଏଥିପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ମଖାନା, ଗୁଡ ଏବଂ ଘିଅ ଦରକାର । ଏହାର ବ୍ୟବହାର ବିଷୟରେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ।
ମଖାନାକୁ ଏହିପରି ତୁମର ଖାଦ୍ୟର ଏକ ଅଂଶ କର–
ମଖାନାର ଏକ ସୁସ୍ଥ ମିଶ୍ରଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାକୁ, ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି ତିନୋଟି ଜିନିଷ ଦରକାର-
ମଖାନା – ୨ କପ୍
ଗୁଡ – ଅଧା କପ୍
ଦେଶୀ ଘିଅ – 4 ଚାମଚ
ସର୍ବପ୍ରଥମେ, ଆପଣଙ୍କୁ ଏକ ପ୍ୟାନ ନେଇ ଏଥିରେ 2 ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ ଦେଶୀ ଘିଅ ଗରମ କରିବାକୁ ପଡିବ । ଏହା ପରେ ଆପଣଙ୍କୁ ମଖାନା ଲଗାଇ ଏହାକୁ ଭାଜିବାକୁ ପଡିବ । ଏହା ପରେ, ସେମାନଙ୍କୁ ବାହାରକୁ ନେଇ ଏକ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ଗୁଣ୍ଡକୁ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡରେ କାଟି ସମାନ ପ୍ୟାନରେ ମିଶାଇ ତରଳାନ୍ତୁ । ଏବେ ଏହା ପରେ ଅବଶିଷ୍ଟ ଚାମଚ ଚିନି ମିଶାନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ପେଷ୍ଟରେ ମଖାନା ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହି ସବୁ ଜିନିଷକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ । କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ଘାଣ୍ଟିବାବେଳେ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ମଧ୍ୟମ ଅଗ୍ନିରେ 2-4 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ । ଏହା ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ, ବର୍ତ୍ତମାନ ସେମାନଙ୍କୁ ବାହାରକୁ ନେଇ ଏକ ଏୟାରଟାଇଟ୍ ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ । ଦେଖିବେ ଏହା ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅନେକ ଲାଭ ମଧ୍ୟ ଦେଇଥାଏ । ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ।
ମଖାନା ମିଶ୍ରଣର ଲାଭ–
ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି: ମଖାନା, ଗୁଣ୍ଡ ଏବଂ ଘିଅର ଏହି ମିଶ୍ରଣ ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ହାଡର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ଦୃଢ କରିଥାଏ । ଯେହେତୁ ଏହି ତିନୋଟି ଜିନିଷ କ୍ୟାଲସିୟମରେ ଭରପୂର, ତେଣୁ ମଖାନାର ଏହି ମିଶ୍ରଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେବାରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ପ୍ରମାଣ କରେ ।
ରକ୍ତହୀନତା ଭଲ ହୋଇଯାଏ: ଆଜିର ଜୀବନଶୈଳୀରେ ଲୋକମାନେ ପ୍ରାୟତଃ ରକ୍ତହୀନତାର ଶିକାର ହୁଅନ୍ତି । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ବଜାରରେ ଉପଲବ୍ଧ ଚିପ୍ସ ଏବଂ ସ୍ନାକ୍ସ ଖାଇବା ପରିବର୍ତ୍ତେ, ମଖାନାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଖାଇବା ଭଲ । ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ପରିମାଣ ମଧ୍ୟ ବଢାଇପାରେ । ଯେହେତୁ ଏହି ତିନୋଟି ଜିନିଷ ଲୌହର ଉତ୍ତମ ଉତ୍ସ ଅଟେ ।
ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢେ: ପରିବର୍ତ୍ତିତ ପାଗରେ କାଶ, ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଫ୍ଲୁ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଅଧିକ । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଏହି ମିଶ୍ରଣ ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବାରେ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ପ୍ରମାଣ କରେ । ମଖାନା ଏବଂ ଗୁଣ୍ଡରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମଧ୍ୟ ମୌସୁମୀ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିପାରିବ ।