The Topmost

“The eyes believe themselves, the ears believe other people.”

ଏହି 5 ପ୍ରକାର ପନିପରିବା ଚୋପା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ

ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି ପନିପରିବା ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କେତେ ଲାଭଦାୟକ, କିନ୍ତୁ ପ୍ରାୟତଃ ଲୋକମାନେ ସେମାନଙ୍କର ଚୋପା ର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ଜାଣନ୍ତି ନାହିଁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅଳିଆଗଦାରେ ପକାନ୍ତି । ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପନିପରିବା ସହିତ ଏହା ମଧ୍ୟ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ଅଭ୍ୟାସକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରନ୍ତୁ କାରଣ ଏଠାରେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏପରି 5 ଟି ପନିପରିବା ବିଷୟରେ କହିବୁ ଯାହାକୁ ଆପଣ ଚୋପା ନକାଢି ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ।

କଖାରୁ

କଖାରୁ ଅନେକ ଘରେ ଭଲଭାବେ ଖିଆଯାଏ । ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଏହାର ଚୋପା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଚର୍ମରେ ମୁକ୍ତ-ମୌଳିକ କ୍ଷତିରୁ ରକ୍ଷା ପାଇପାରିବେ । ଏଥିରେ ବିଟା କାରୋଟିନ୍ ଏବଂ ଜିଙ୍କ ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ଆମର ଶାରୀରିକ ଦକ୍ଷତାକୁ ଦୃଢ କରିଥାଏ । କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ଏହାର ଚୋପା ମଧ୍ୟ ଚର୍ମକୁ ଅଲ୍ଟ୍ରାଭାଓଲେଟ୍ କିରଣରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ ।

ଲୋକି

ଏହି ଚୋପା ମଧ୍ୟ ଗୁଣଗୁଡ଼ିକର ଏକ ଖଣି । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଫାଇବର ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଥାଏ । ତେଣୁ, ଆପଣ ଏହାର ଚୋପାକୁ ଫୋପାଡି ପାରିବେ ନାହିଁ । ଯଦି ଆପଣ ସ୍ୱାଦ ବଢାଇବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଏହାର ଚୋପାକୁ ଏୟାର ଫ୍ରାଏରରେ ଫ୍ରାଏ କରି କିଛି ମସଲା ମିଶାଇ ଖାଇପାରିବେ ।

ଆଳୁ

ଆଳୁ, ଯାହାକୁ ପନିପରିବାର ରାଜା କୁହାଯାଏ, ପ୍ରତ୍ୟେକ ପନିପରିବାରେ ମିଳିଥାଏ । ଏଥିରୁ ଅନେକ ପାତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ । ଯଦି ତୁମେ ମଧ୍ୟ ଏହାର ଚୋପାକୁ ଫିଙ୍ଗିଦିଅ, ତେବେ ମୋତେ ବିଶ୍ୱାସ କର ଯେ ତୁମେ ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାରରୁ ବଞ୍ଚିତ । ସେଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ବି, ଫାଇବର, ଆଇରନ୍ ଏବଂ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ ।

ମିଠା ଆଳୁ

ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ମିଠା ଆଳୁ ମଧ୍ୟ ଦ୍ୱିତୀୟ ସ୍ଥାନରେ । ଏଥିରେ ଭଲ ପରିମାଣର ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଥାଏ ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି ପାଇଁ ଭଲ । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି, ପୋଟାସିୟମ୍ ଏବଂ ଆଇରନ୍ ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ । ତେଣୁ, ଏହାର ଚୋପାକୁ ନଷ୍ଟ ହେବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ନାହିଁ, ଏହାକୁ ଖାଇ ଆପଣଙ୍କର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାନ୍ତୁ ।

କାକୁଡି

କାକୁଡି, ଯାହା ପ୍ରତ୍ୟେକ ସାଲାଡରେ ଭଲଭାବେ ଖିଆଯାଏ, ଏଥିରେ ପୋଟାସିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍ କେ ଏବଂ ଫାଇବରରେ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ଥାଏ । ଓଜନ ହ୍ରାସ ପାଇଁ ଏହା ମଧ୍ୟ ଭଲ ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ଏହାକୁ ଚୋପା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ମଧ୍ୟ ସୁସ୍ଥ ରହିବ ।

SHARE BY