The Topmost

“The eyes believe themselves, the ears believe other people.”

The bread will cure the disease

ରୁଟି କରିବ ରୋଗ ଆଉଟ୍

ରୁଟି ଆମର ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟର ଏକ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ଅଂଶ । ଯଦି ଆପଣ ନିଜ ଶରୀରକୁ ମଜବୁତ କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଚାଉଳ ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ ପରିମାଣର ରୋଟି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରନ୍ତୁ । ଗହମ ମଇଦାରୁ ତିଆରି ରୋଟୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ । ରୋଟୀରେ ଫାଇବର, ପ୍ରୋଟିନ୍, ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ । ଚାଉଳ ତୁଳନାରେ ରୋଟି ତିଆରି କରିବାକୁ ଅଧିକ ସମୟ ଏବଂ ପରିଶ୍ରମ ଆବଶ୍ୟକ ହୁଏ, ତେଣୁ ଅନେକ ଲୋକ ଏହାକୁ ତିଆରି କରିବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ଯାଆନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଯଦି ଆପଣ ଶରୀରର ଶକ୍ତି ବଢାଇବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ରୋଟି ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏପରି ତ୍ରୁଟି ବିଷୟରେ ଯାହାକି ରୋଟି କରିବା ସମୟରେ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ।

ଆପଣ ରୋଟିର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ଶିଖିଛନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଶରୀରରେ ଥିବା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱରୁ ଶରୀର ସର୍ବାଧିକ ଲାଭ ପାଇବାକୁ ନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ, ଏହାକୁ ସଠିକ୍ ଉପାୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ରୋଟି ତିଆରି କରିବାର ଏକ ସଠିକ୍ ଉପାୟ ଅଛି ବୋଲି ଆମ ମଧ୍ୟରୁ ଅଧିକାଂଶ ଅବଗତ ନୁହଁନ୍ତି । ଜଣେ ଡାଏଟିସିଆନ୍ ଡକ୍ଟର ଲଭଲିନ୍ କୌର ତାଙ୍କ ସୋସିଆଲ ମିଡିଆରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଏଥିରେ ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ରୋଟି ତିଆରି କରିବା ସମୟରେ ଲୋକମାନେ ସାଧାରଣତଃ କେଉଁ ଭୁଲ୍ କରନ୍ତି, ଯାହାକୁ ଆମେ ଭବିଷ୍ୟତରେ ଏଡାଇବା ଉଚିତ୍ ।

The bread will cure the disease

1. ପ୍ରଥମ ଭୁଲ ହେଉଛି ରୋଟି ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ କେବେବି ମଲ୍ଟି-ଶସ୍ୟ ମଇଦା ବ୍ୟବହାର କରିବା ନାହିଁ । ଗୋଟିଏ ଥରରେ ଗୋଟିଏ ଶସ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ । ଏହାର ଅର୍ଥ ଆପଣ ରାଗି, ବାର୍ଲି କିମ୍ବା ଜୋୱାର ପରି ଯାହା ତିଆରି କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ସେଥିରେ ଅନ୍ୟ କୌଣସି ମଇଦା ମିଶାନ୍ତୁ ନାହିଁ ।

2. ରୋଟି ତିଆରି ପାଇଁ ଏକ ନନ୍-ଷ୍ଟିକ୍ ପ୍ୟାନ୍ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ ନାହିଁ, ବରଂ ଏହାକୁ କେବଳ ଲୁହା ପ୍ୟାନରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ।

3. ରୋଟି ତିଆରି କରିବାକୁ, ଅତିକମରେ 10-15 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ମଇଦାକୁ ହାଲୁକା ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ । ଏହାର ଦୁଇଟି ଲାଭ ଅଛି, ଗୋଟିଏ ହେଉଛି ଏଥିରେ ଭଲ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ବିକଶିତ ହୁଏ ଏବଂ ଦ୍ୱିତୀୟଟି ହେଉଛି ରୋଟି ନରମ ହୋଇଯାଏ ।

4. ରୋଟି ପ୍ୟାକ୍ କରିବା ପାଇଁ ଆଲୁମିନିୟମ୍ ଫଏଲ୍ ବଦଳରେ କପଡା ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ । ଏହା ରୋଟିକୁ ନରମ ରଖିବ ଏବଂ ଏହାର ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମଧ୍ୟ ଅକ୍ଷୁର୍ଣ୍ଣ ରହିବ ।