କମଳା ହେଉଛି ଏକ ଫଳ ଯାହା ପ୍ରାୟତଃ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ମିଳିଥାଏ ଏବଂ ଲୋକମାନେ ଏହାକୁ ଅତି ଉତ୍ସାହରେ ଖାଇଥା’ନ୍ତି । ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱରେ ଭରପୂର ଥିବାରୁ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅନେକ ଲାଭ ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଏବଂ ସି, ପ୍ରୋଟିନ୍, ଚିନି, ପୋଟାସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ସହିତ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ । ଏହି ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ହେତୁ ଏହାକୁ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ଖାଇବା ଭଲ । ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ପ୍ରତିଦିନ କମଳା ଖାଇବାର କିଛି ଲାଭ-
ରକ୍ତଚାପ ହ୍ରାସ କର–
କମଳା ଭିଟାମିନ୍ B6 ରେ ଭରପୂର ଅଟେ, ଯାହା ହେମୋଗ୍ଲୋବିନ୍ ଉତ୍ପାଦନରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏଥିରେ ଥିବା ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ହୃଦୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ–
କମଳା ରେ ମିଳୁଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଏବଂ ଉଦ୍ଭିଦ ଯୌଗିକ ଯେପରିକି ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଫ୍ଲାଭୋନାଏଡ୍, ଏବଂ କାରୋଟିନଏଡ୍, ହୃଦୟର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାରେ ଏବଂ ହୃଦରୋଗର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାନ୍ତୁ–
ପ୍ରାୟତଃ ଦୁର୍ବଳ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ହେତୁ ଜୀବାଣୁ ଅନେକ ଉପାୟରେ ସେମାନଙ୍କର ଶିକାର ହୁଅନ୍ତି । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଯଦି ଆପଣ ନିଜକୁ ଏସବୁରୁ ରକ୍ଷା କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି, ତେବେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ କମଳା ଖାଆନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ସି ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, ଯାହା ଶ୍ୱେତ ରକ୍ତ କଣିକାର କାର୍ଯ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି କରି ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ଆଖି ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ–
କମଳା କାରୋଟିନଏଡରେ ଭରପୂର ଅଟେ । ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଆଖିରେ ଥିବା ମ୍ୟୁକସ୍ ମେମ୍ବ୍ରେନକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ।
ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରନ୍ତୁ–
କମଳାରେ ଥିବା ଫାଇବର ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ, ଯାହା ଏହାକୁ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ବିକଳ୍ପ କରିଥାଏ । ଏହା ସହିତ, କମଳା ଗୁଡିକରେ ଫ୍ରୁକଟୋଜ ପରି ସରଳ ଚିନି ରହିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରରେ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ସ୍ଥିର କରିଥାଏ ।
ଚର୍ମ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ–
କମଳା ରଙ୍ଗରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଚର୍ମକୁ କ୍ଷତିରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ । ଏଗୁଡ଼ିକ ଆମ ଚର୍ମକୁ ମୁକ୍ତ ରେଡିକାଲ୍ ଦ୍ୱାରା ହୋଇଥିବା କ୍ଷତିରୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ, ଯାହା ବାର୍ଦ୍ଧକ୍ୟର ଲକ୍ଷଣ ସୃଷ୍ଟି କରିଥାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହା କୋଲାଜେନ୍ ଉତ୍ପାଦନରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ।
“The eyes believe themselves, the ears believe other people.”
More Stories
ନଡିଆ ଦିଏ ଏହି ସବୁ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି
ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ ଏହା ପିଇଲେ, ପତଳା ହେବାକୁ ଦରକାର ପଡିବନି ଏକ୍ସରସାଇଜ
ପ୍ରତ୍ୟେହ ପିଅନ୍ତୁ ଚେରି ଜୁସ୍, ଫାଇଦା ଜାଣିଲେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ