ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଆଇରନ୍ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ପରି ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ହଳଦୀରେ ମିଳିଥାଏ । ଯାହା ଅନେକ ଉପାୟରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ, କିନ୍ତୁ ଯଦି ଏହା ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ ତେବେ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ । ଯେଉଁମାନଙ୍କର କିଡନୀରେ ପଥର ସମସ୍ୟା ରହିଛି ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ହଲଦୀ ବ୍ୟବହାର କ୍ଷତିକାରକ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇପାରେ ।
ଆପଣ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇ ଘରେ ସହଜରେ ହଳଦୀ ପାଇବେ । ହଳଦୀ ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତ ଖାଦ୍ୟରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ, ଏହା ବ୍ୟତୀତ ହଳଦୀ କ୍ଷୀର ପିଇବାର ଅନେକ ଲାଭ ଅଛି । ପ୍ରୋଟିନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଫାଇବର, ଆଇରନ୍, ତମ୍ବା, ଜିଙ୍କ ପରି ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଏଥିରେ ମିଳିଥାଏ, କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଖାଦ୍ୟରେ ଅତ୍ୟଧିକ ହଳଦୀ ବ୍ୟବହାର କରିବାର ଅନେକ ଅସୁବିଧା ଅଛି । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା-
ପେଟ ସମସ୍ୟା–
ହଳଦୀ ମଧ୍ୟ ପେଟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ କ୍ଷତିକାରକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ଯଦି ଆପଣ ନିଜ ଖାଦ୍ୟରେ ବହୁ ପରିମାଣରେ ହଳଦୀ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ପେଟରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ କଷ୍ଟ ଦେଇପାରେ ।
କିଡନୀ ପଥରର ବିପଦ–
ପଥର ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ହଳଦୀ ଅତ୍ୟନ୍ତ କ୍ଷତିକାରକ । ଏଥିରେ ଥିବା ଅକ୍ସାଲେଟ୍ କିଡନୀରେ ପଥର ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢାଇପାରେ, ତେଣୁ ପଥର ରୋଗୀମାନେ ହଳଦୀ ଗ୍ରହଣକୁ କମ୍ କରିବା ଉଚିତ କିମ୍ବା ଏହାକୁ ବ୍ୟବହାର କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ସହିତ ପରାମର୍ଶ କରିବା ଉଚିତ୍ ।
ବାନ୍ତି ଏବଂ ଝାଡ଼ା ସମସ୍ୟା–
କର୍କୁମିନ୍ କଦଳୀରେ ମିଳିଥାଏ । ଯଦି ଆପଣ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ କଦଳୀ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ବାନ୍ତି ଏବଂ ଝାଡ଼ା ରୋଗରେ ପୀଡିତ ହୋଇପାରନ୍ତି ।
ଆଲର୍ଜି–
ବେଳେବେଳେ ହଳଦୀ ଆଲର୍ଜି ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ଏଥିରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବା କେତେକ ଯୌଗିକ ଆଲର୍ଜି ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ଯେତେବେଳେ ଚର୍ମରେ ହଳଦୀ ଲଗାଯାଏ, କିଛି ଲୋକ ଦାଗ, ଦାଗ, କୁଣ୍ଡେଇ ଇତ୍ୟାଦି ସମସ୍ୟାରେ ପଡନ୍ତି ।
More Stories
ବାର୍ଷିକ ଆୟ ଶୁଣିଲେ ତାଜୁବ୍ ହୋଇଯିବେ..
ପୁରୁଷତ୍ବ ବଢେଇ ଥାଏ ଏହି ଡ୍ରିଙ୍କ୍
ଘର ଭିତରେ ବେଙ୍ଗ ଦେଖାଯିବାର ଲକ୍ଷଣ କଣ