ଏକ ନିଷ୍କ୍ରିୟ ଜୀବନଶୈଳୀର ଅନେକ ଅସୁବିଧା ମଧ୍ୟରୁ ମେଦବହୁଳତା ଏକ । କମ୍ ଶାରୀରିକ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ହେତୁ, ବେଳେବେଳେ ଅତିରିକ୍ତ ଚର୍ବି ଶରୀରରେ ଜମା ହେବା ଆରମ୍ଭ କରେ, ବିଶେଷ କରି ପେଟ ଅଞ୍ଚଳରେ । ପେଟର ଚର୍ବି ବୃଦ୍ଧି ହେତୁ, ଲୋକମାନେ ପ୍ରାୟତଃ ସେମାନଙ୍କର ଲୁକସ୍ ସମ୍ବନ୍ଧରେ ନିମ୍ନମାନର କମ୍ପ୍ଲେକ୍ସର ଶିକାର ହୁଅନ୍ତି । ପେଟର ଚର୍ବି ବୃଦ୍ଧି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ । ତେଣୁ ଚର୍ବି ହ୍ରାସ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଯାଏ । ସକ୍ରିୟ ଜୀବନଶୈଳୀ ସହିତ ପେଟର ଚର୍ବି ହ୍ରାସ କରିବାରେ ଡାଏଟ୍ ମଧ୍ୟ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥାଏ । ତେଣୁ, ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏପରି କିଛି ପାନୀୟ ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ, ଯାହା ପେଟର ଚର୍ବି ହ୍ରାସ କରିବାରେ ବହୁତ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେଉଁ ପାନୀୟଗୁଡ଼ିକ ପେଟର ଚର୍ବି ହ୍ରାସ କରିବାରେ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ରହିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ଅଦା ଚା–
ଅଦା ଚା ସହିତ ଦିନ ଆରମ୍ଭ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ । ପାଣିରେ ଫୁଟାଯାଇଥିବା ଅଦା ପିଇବା ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବାରେ ବହୁତ ସହାୟକ ହୋଇପାରେ, ଯାହା ଚର୍ବି ଜାଳିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ସବୁଜ ଚା–
ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ ଗ୍ରୀନ୍ ଟି ପିଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ । ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ।| ଏହାସହ ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବାରେ ଏହା ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ, ଯାହା ଚର୍ବି ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ଗରମ ପାଣି ଏବଂ ଲେମ୍ବୁ–
ଲେମ୍ବୁ ସହିତ ଉଷୁମ ପାଣି ପିଇବା ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ବହୁତ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ସକାଳେ ଉଷୁମ ପାଣି ଏବଂ ଲେମ୍ବୁ ପିଇବା ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ, ଯାହା ଚର୍ବି ଜାଳେ ।
ଜିରା ପାଣି–
ପାଣିରେ ଜିରା ମଞ୍ଜି ମିଶାଇବା, ଏହାକୁ ଫୁଟାଇବା ଏବଂ ପିଇବା ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ବହୁତ ସାହାଯ୍ୟକାରୀ । ଜିରା ପାଣି ପିଇବା ଫୁଲା ଭଳି ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରେ ନାହିଁ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ହଜମ ଭଲ ହୁଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହା ମେଟାବୋଲିଜିମରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ।
ପନିପରିବା ରସ–
ପନିପରିବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କେତେ ଲାଭଦାୟକ ତାହା ଆପଣ ପୂର୍ବରୁ ଜାଣିଛନ୍ତି । କମ୍ କ୍ୟାଲୋରୀଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ପନିପରିବା ରସ ଅନୁସରଣ କରିବା ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ବହୁତ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବା ସହିତ ଶରୀରରେ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱର ଅଭାବକୁ ଦୂର କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ବହୁତ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ ।
କଳା ଚା–
ଗ୍ରୀନ୍ ଟି ପରି, କଳା ଚା ମଧ୍ୟ ମେଟାବୋଲିକ୍ ହାର ବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଚର୍ବି ଜାଳିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଏଥିରେ ପଲି-ଫେନୋଲ୍ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ବହୁତ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
More Stories
ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ହୋଇଯିବ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ, ଖାଆନ୍ତୁ ଏହି ସବୁ ଦ୍ରବ୍ୟ
ଓଜନ ହ୍ରାସରେ ରାମବାଣ ଲାଉ ଜୁସ୍
ବଟର ବନାମ ଘିଅ: କାହାକୁ ଖାଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟପକ୍ଷେ ଭଲ