ଆପଣ ନିଶ୍ଚୟ ଅନେକ ଥର ରଙ୍ଗୀନ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ଖାଇବାର ପରାମର୍ଶ ଶୁଣିଥିବେ କିମ୍ବା ପଢିଥିବେ, କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି କିଛି ଅନ୍ଧକାର ଦେଖାଯାଉଥିବା ଖାଦ୍ୟ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କେତେ ଚମତ୍କାର ହୋଇପାରେ । ହଁ, ଯେପରି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଜିନିଷ ସୁନା ନୁହେଁ, ସେହିପରି ପ୍ରତ୍ୟେକ କଳା ଜିନିଷ ଖରାପ ନୁହେଁ । ଆସନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ 4 ଟି କଳା ଖାଦ୍ୟ ବିଷୟରେ କହିବା, ଯାହାର ବ୍ୟବହାର ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ନଷ୍ଟ କରିପାରେ ।
କଳା ଡିମ୍ବିରି–
ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ହେଉ କିମ୍ବା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ହେଉ, କଳା ଡିମ୍ବିରି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାର ମିଳିଥାଏ । ମହିଳାମାନଙ୍କ ଅବଧି ସହିତ ଜଡିତ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବାରେ ମଧ୍ୟ ସେମାନେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ । ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ଏହାକୁ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଚିନି ସ୍ତରକୁ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିପାରିବେ ।
କଳା ଚାଉଳ–
ଆପଣ ପ୍ରାୟତଃ ଧଳା କିମ୍ବା ବାଦାମୀ ଚାଉଳ ଖାଇପାରନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଆପଣ କେବେ କଳା ଚାଉଳ ଖାଇଛନ୍ତି କି ? ଆସନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବା ଯେ ଏହା ମଧୁମେହ ଏବଂ ଯକୃତ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ଏଗୁଡିକ ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ, ଏବଂ ସେମାନେ ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତିରେ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ।
କଳା ବିରି ଡାଲି–
ଆପଣ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଡାଲି ଖାଉଛନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି କଳା ଉରାଡ ଡାଲି କେତେ ଉପକାରୀ ? ଏଥିରେ ଲୁହା, ଫାଇବର ଏବଂ ଫୋଲେଟ୍ ପରି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଭରପୂର ଅଟେ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏଥିରେ ସବୁଜ ଏବଂ ହଳଦିଆ ମସୁର ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ ପ୍ରୋଟିନ୍ ଥାଏ ।
କଳା ଚଣା–
ଛୋଲେ କିମ୍ବା ରାଜମା ଅନେକ ଘରେ ଭଲଭାବେ ଖିଆଯାଏ, କିନ୍ତୁ ପ୍ରାୟତଃ ଲୋକମାନେ କଳା ଚଣା ଖାଇବାକୁ ଅଧିକ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତି ନାହିଁ । ଆସନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବା, ସେମାନେ ଫାଇବର ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର, ତେଣୁ ସେମାନେ କେବଳ ଆପଣଙ୍କ ହଜମକୁ ଉନ୍ନତ କରନ୍ତି ନାହିଁ ବରଂ ଆପଣଙ୍କ ତ୍ୱଚାକୁ ମଧ୍ୟ ଚମକାଇଥାଏ ।
More Stories
ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ହୋଇଯିବ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ, ଖାଆନ୍ତୁ ଏହି ସବୁ ଦ୍ରବ୍ୟ
ଓଜନ ହ୍ରାସରେ ରାମବାଣ ଲାଉ ଜୁସ୍
ବଟର ବନାମ ଘିଅ: କାହାକୁ ଖାଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟପକ୍ଷେ ଭଲ