The Topmost

“The eyes believe themselves, the ears believe other people.”

ଶୀଘ୍ର ମେଦବହୁଳତାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି ?

ଆଜି ଆମେ ଯେଉଁମାନେ ଚାଉଳ ଖାଇବାକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ରେସିପି ଆଣିଛୁ, ଯାହା କେବଳ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ ବରଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକାରୀ ଅଟେ । ଆପଣ ଏହାକୁ ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନରୁ ରାତ୍ରୀ ଭୋଜନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଖାଇପାରିବେ । ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ମଧୁମେହ ଏବଂ ମେଦବହୁଳତା ଭଳି ଅନେକ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇପାରିବେ । ନଡ଼ିଆ ଚାଉଳକୁ ପୁଷ୍ଟିକର ପରିମାଣରେ ଭରପୂର କରିବା ପାଇଁ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଚମତ୍କାର ଏବଂ ଶୀଘ୍ର ରେସିପି ।
ନଡ଼ିଆ ହେଉଛି ଅନେକ ଜରୁରୀ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସର ଭଣ୍ଡାର । ଏଥିରେ ପ୍ରୋଟିନ୍, କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍, ଫାଇବର, ସୁସ୍ଥ ଚର୍ବି, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ତମ୍ବା, ସେଲେନିୟମ୍, ମାଙ୍ଗାନିଜ୍, ଫସଫରସ୍, ଲୁହା ଏବଂ ପୋଟାସିୟମ୍ ଭଳି ଉପାଦାନ ରହିଛି ।
ନଡ଼ିଆ ଚାଉଳ ରେସିପି
ଉପାଦାନ- ଶୁଖିଲା ନଡ଼ିଆ ବଲ (ଚୂର୍ଣ୍ଣ) – 2 କପ୍, ବାସମତି ଚାଉଳ – 1 କପ୍, ବାଦାମ – 4 ଚାମଚ, କାଜୁ- 8 ରୁ 10, ଚଣା ଡାଲି – 4 ଚାମଚ, ଉରାଡ ଡାଲ- 4 ଚାମଚ, ସୋରିଷ ମଞ୍ଜି- 1 ଚାମଚ, ଜିରା – 1 ଚାମଚ, ଭୃସୁଙ୍ଗା ପତ୍ର – 5 ରୁ 6, ନାଲି ଚିଲି – 1, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା କଟା- 2, ଲୁଣ (ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ), ଘିଅ- 2 ରୁ 3 ଚାମଚ
ପଦ୍ଧତି
ଆପଣ ଯାହା ଚାଉଳ ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି, ଏହାକୁ ଧୋଇ ସଫା କରନ୍ତୁ । ତା’ପରେ ଏହାକୁ 15 ମିନିଟ୍ କିମ୍ବା ଅଧ ଘଣ୍ଟା ପାଇଁ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ ।

  • ଏକ ପ୍ୟାନରେ ଘିଅକୁ ଗରମ କରନ୍ତୁ ।
  • ପ୍ରଥମେ ବାଦାମ ଏବଂ କାଜୁ ମିଶାଇ ହାଲୁକା ଭାଜନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ ।
  • ବର୍ତ୍ତମାନ ସମାନ ପ୍ୟାନରେ ଗୋଟିଏ ଚାମଚ ଅଧିକ ଘିଅ ମିଶାନ୍ତୁ । ସୋରିଷ, ଜିରା, ଭୃସୁଙ୍ଗା ପତ୍ର, ଭିଜାଇ ଦିଆଯାଇଥିବା ଉରାଡ ଏବଂ ଚଣା ଡାଲି ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ ।
  • ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଭଜା କାଜୁ ଏବଂ କଦଳୀକୁ ଗ୍ରାଇଡ୍ ନଡ଼ିଆ ସହିତ ମିଶାନ୍ତୁ । ଆଉ 2 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ସବୁକିଛି ଫ୍ରାଏ କରନ୍ତୁ ।
  • ତା’ପରେ ଏଥିରେ ଚାଉଳ ଏବଂ ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ । ଆଉ ପାଞ୍ଚ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ।
  • ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ସମଗ୍ର ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକ ପ୍ରେସର କୁକରରେ ରଖନ୍ତୁ, ପ୍ରାୟ 1.5 କପ୍ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ 2 ଟି ହ୍ୱିସ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ |
  • ନଡ଼ିଆ ଚାଉଳ ପ୍ରସ୍ତୁତ