ରସୁଣ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ । ଆପଣ ପ୍ରକୃତ ଲାଭ ପାଇବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି ତେବେ ଖାଦ୍ୟ ପୂର୍ବରୁ 2 ଟି କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଚୋବାନ୍ତୁ । ଏହା ସହିତ ଅନେକ ଗମ୍ଭୀର ରୋଗର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଇପାରେ । ରସୁଣ ଖାଇବା ଉଚ୍ଚ ବିପି ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତରକୁ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । ରସୁଣ ମେଦବହୁଳତା ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ପ୍ରଦାହ କମାଇବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅନେକ ରୋଗରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ପୂର୍ବରୁ 2 ଟି ରସୁଣ ରସୁଣ ଖାଇବାର ଲାଭ କ’ଣ?
ରକ୍ତଚାପ ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ- ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ରୋଗୀମାନେ ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉପକୃତ ହୁଅନ୍ତି । ରସୁଣ ରେ ସଲଫାଇଟ୍ ଯୌଗିକ ଥାଏ ଯାହା ବିପି ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତରକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । ଏହା ଦ୍ୱାରା ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ କରାଯାଇପାରେ । ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ରସୁଣ ଖାଆନ୍ତୁ |
ସଂକ୍ରମଣରୁ ରକ୍ଷା କରେ- ରସୁଣ ରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଆଣ୍ଟିବାୟୋଟିକ୍ ଗୁଣ ମିଳିଥାଏ ଯାହା ବିଭିନ୍ନ ସଂକ୍ରମଣର ମୁକାବିଲା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ | ରସୁଣ ପ୍ରକୃତିରେ ଟିକେ ଗରମ, ତେଣୁ ଏହି ମୌସୁମୀ ଏବଂ ଶୀତଦିନେ ଏହାକୁ ଆପଣଙ୍କର ଖାଦ୍ୟର ଏକ ଅଂଶ କରନ୍ତୁ ।
ଆର୍ଥ୍ରାଇଟିସ୍ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଫୁଲାକୁ ହ୍ରାସ କରେ – ଯେଉଁମାନେ ଆର୍ଥ୍ରାଇଟିସରେ ପୀଡିତ, ଯଥା ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉପକୃତ ହୁଏ । ରସୁଣରେ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ମିଳିଥାଏ ଯାହା ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଫୁଲାକୁ କମ କରିଥାଏ | ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆର୍ଥ୍ରାଇଟିସ୍ ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ । ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ମଜବୁତ କରେ- ରସୁଣରେ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ ଯାହା ହଜମକାରୀ ଏନଜାଇମର ଉତ୍ପାଦନକୁ ବଢ଼ାଇଥାଏ | ଏହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ | କଞ୍ଚା ରସୁଣ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଡିଟକ୍ସାଇଫ୍ କରିବା ପାଇଁ ଫଳପ୍ରଦ ଭାବରେ କାମ କରେ ।
ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି କରେ- ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀ ଦୁର୍ବଳ ତେବେ ଆପଣଙ୍କୁ ରସୁଣ ଖାଇବା ଜରୁରୀ । ରସୁଣରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସ ଭରପୂର ଅଟେ | ଯେଉଁଥିପାଇଁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ମଜବୁତ ହୁଏ । ବିଶେଷକରି ଯେତେବେଳେ ଆପଣ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଆନ୍ତି, ଏହାର ଲାଭ ଅଧିକ ହୋଇଥାଏ ।ଏହା ରୋଗ ଏବଂ ସଂକ୍ରମଣ ସହିତ ଲଢିବାର କ୍ଷମତା ବଢିଇଥାଏ ।
More Stories
ପଇଡ ପାଣିର ଚମତ୍କାର ଜାଣିଲେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ
ସ୍ତ୍ରୀ ବୋଲକରା ହୋଇଥାନ୍ତି ଏହି ଅକ୍ଷରର ବ୍ୟକ୍ତି
ବେଡରୁମ୍ ରେ କରନ୍ତୁନି ଏହିସବୁ କାମ, ବିଗିଡି ପାରେ ସମ୍ପର୍କ